Burada amaç, mikropürüzlüğü en aza indirmek, kir ve mamül atıklarının parça yüzeyinde tutunmasını zorlaştırmak ve yüzeyin temizlenebilirliğini iyileştirmektir.
Elektropolisaj ile parlatma yapıldığı gibi aynı zamanda çapak alma, kaynak ve punta izi temizleme ve pasivasyon işlemi de yapılmış olmaktadır.
Bu proses ile parça yüzeyi bozulmaz ve aynı zamanda metalürjik açıdan temiz bir yüzey meydana gelmektedir.
Paslanmaz çelikler korozyon direnci öngörüldüğü gibi yüzde yüz sağlanmaktadır.
Bu nedenle elektropolisaj, korozyon direnci ve temizlenebilirlik şartlarının özellikle yüksek olduğu endüstrilerde vazgeçilmez bir proses haline gelmiştir.
Elektropolisaj mekanik, termal ve kimyasal şok içermediğinden her boyuttaki küçük ve kırılgan parçalara ayrıca farklı geometrik şekle sahip parçalara da rahatlıkla uygulanabilmektedir. Elektropolisaj mekanik bir işlem olmadığından parçalar mekanik ve termal gerilmeye, darbelere veya sürtünmeye maruz kalmazlar.
Bu nedenle yüksek derecede hassasiyet gerektiren parçalarda güvenli bir biçimde kullanılabilir. Paslanmaz çeliklerde, alaşımın bileşenlerinin uzaklaştırılma hızlarındaki farklılıklar önemli bir etki meydana getirmektedir. Demir ve nikel atomları, krom atomlarına kıyasla kristal yapıdan daha kolay uzaklaştırılabilmektedir.
Alanında en iyi hizmeti sizlere sunmak için çalışıyoruz.
Kendi laboratuvarlarımızda testlerimizi gerçekleştiriyoruz.